Met je hele klas naar Kasteel Doornenburg? | Kasteel Doornenburg

Klas of schooluitje?

Kom naar Kasteel Doornenburg!

Kasteel Doornenburg is een prachtig kasteel uniek gelegen tussen de splitsing van Waal en Rijn. Na binnenkomst door het poortgebouw voel je je meteen in de Middeleeuwen. Je staat dan op onze mooie voorburcht met uitzicht op de hoofdburcht die is omgeven door een slotgracht en te bereiken is via een heuse ophaalbrug.

Juist voor kinderen van de basisschool is een bezoek aan ons kasteel een geweldige beleving! We verzorgen rondleidingen voor de leerlingen van groep 1 tot en met groep 8.

Voor de groepen 1 tot en met 3 duurt het programma maximaal een uur, voor de andere groepen is dat ongeveer 5 kwartier. We gaan met de kinderen uit groep 1 tot en met 3 ook niet het hele kasteel door, dat zou te lang duren. Voor de allerkleinsten hebben we een speciale kleuter rondleiding, voor de andere kinderen hebben we ook allerlei leuke rondleidingen.

We kijken samen met de kinderen vooral naar hoe de mensen toen leefden en hoe dat nu is. We doen dat aan de hand van concrete voorbeelden die de kinderen aanspreken. Bij de jongste kinderen gaat dat op een speelse manier en laten we de kinderen veel vertellen, bij de kinderen uit de midden- en bovenbouw gaan we natuurlijk steeds wat dieper op alles in.

We proberen ze vooral zèlf overeenkomsten en verschillen te laten ontdekken door middel van vragen stellen, voorwerpen en kleding bekijken, enz.

Aan het eind van de rondleiding hebben de kinderen een beeld gekregen van het leven en wonen op een middeleeuws kasteel. Bij alle rondleidingen gaat het vooral om een goede interactie tussen de leerlingen onderling en tussen de gids en de leerlingen!

Het zijn geen rondleidingen waarbij de gids alleen maar vertelt en de leerlingen passief luisteren. Juist door iedereen er actief bij te betrekken krijgen ze een goed beeld van het wonen, leven en werken in de middeleeuwen.

Let op dat er in de hoofdburcht geen honden zijn toegestaan met uitzondering van blindengeleidehonden en officiële hulphonden. Daarnaast is door de vele trappen de hoofdburcht niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

meer vragen?

Stuur een mail

Bezoek het kasteel
met je hele klas!

  • Kinderen
  • Scholen
  • Educatieve rondleidingen
  • Puzzel rondleidingen
  • Ontdekkingsreizen
Awesome Image
RESERVEREN?

Klik dan hier!

  1. Kosten en informatie

De kosten voor de rondleidingen bedragen € 5,00 per leerling. Minimum groepsprijs is €110,00. De ontdekkingsreizen kosten € 6,- per leerling. Een totaalbedrag van  150,- voor een groep van 25 kinderen met begeleiders.

 

Rondleidingen zijn alleen op een maandagdinsdag en woensdag te reserveren!

 

De rondleidingen worden alleen in het Nederlands gegeven.

 

De ontdekkingsreis voor groep 5 en voor groep 6 is ook een onderdeel van het project “Reizen in de Tijd”  waarbij de kinderen zelf aan de hand van opdrachtkaarten aan de slag gaan en op die manier van alles leren over het kasteel! Voor meer informatie zie : www.reizenindetijd.nl


Speeltuin

Het is mogelijk om een bezoek aan kasteel Doornenburg te combineren met een bezoek aan de nabijgelegen. Kijk op de website Speeltuin Doornenburg voor de mogelijkheden of neem contact op:

 Speeltuin Doornenburg

 

 

Rondleidingen en ontdekkingsreizen

Kleuter
Rondleiding groep 1-2-3


Duur: 1 uur
Groepsgrootte: Max. 18
Reserveren? Klik dan hier!

Puzzel
Rondleiding groep 3-4


Duur: Op afspraak
Groepsgrootte: Max. 26
Reserveren? Klik dan hier!

Educatieve
Rondleiding groep 4-8


Duur: 75 minuten
Groepsgrootte: Max. 26
Reserveren? Klik dan hier!

Ontdekkingsreis
Groep 5-6


Hoe woon ik
Duur: 75 minuten
Groepsgrootte: Max. 30
Reserveren? Klik dan hier!

Ontdekkingsreis
Groep 5-6


De kroniek van Sophia
Een jonkvrouw die echt op ons kasteel heeft geleefd!
Duur: 75 minuten
Groepsgrootte: Max. 30
Reserveren? Klik dan hier!