Topprestatie van Froukje Verhagen en het Atlantic Trio in de Ridderzaal van Kasteel Doornenburg

Topprestatie van Froukje Verhagen en het Atlantic Trio in de Ridderzaal van Kasteel Doornenburg

Voor een recital door het Nederlandse Atlantic Trio (viool, cello en piano) op zondag 17 februari 2019 om 11:00 uur op bovengenoemde bijzondere locatie, werd ik uitgenodigd om dit bij te wonen. Voor de pauze werden trios van Brahms (Andante con moto, uit pianotrio opus 87) en van Beethoven (Variaties over ‘Ich bin der Schneider Kakadu’, opus 121a) hooggekwalificeerd uit gevoerd door de drie musici: Janneke van Proyen/viool, Ansfried Plat/cello en Bas Verheyden/piano + toelichting.

Daarna als ‘voorgift’, speelde dit pianotrio een bewerking van een compositie van de Latijns-Amerikaanse componist Astor Piazzolla, wat het publiek goed kon waarderen.

Na de pauze konden we genieten van een superbe uitvoering van de vijf Invocaties van de componist Froukje Verhagen. De musici van het Atlantic Trio leefden zich heel diep in, bij deze uitvoering.

De vormgeving van de compositie is als volgt: Invocatie I is gecomponeerd voor viool en piano. Nummer II idem, nr III voor cello en piano, nr IV viool, cello en piano en nr V idem.

Froukje Verhagen heeft haar Invocaties meesterlijk geïnstrumenteerd, m.i. is zij een topper in Componistenwereld.

Rolf Knap, 19 februari 2019.

Zie ook het mooie verslag van Omroep Lingewaard

Kasteel Doornenburg opent op 1 juni weer haar deuren

In lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus volgt Kasteel Doornenburg de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat Kasteel Doornenburg tot nader order de deuren moet sluiten. Het spijt ons u niet te kunnen verwelkomen en we hopen snel de poorten weer voor u te openen. Wanneer dat zal zijn communiceren wij via deze website en onze sociale media kanalen.