Kasteel Doornenburg

Steun ons kasteel

Erfgoed kan niet zonder vrienden of donaties. Dit geldt ook voor Kasteel Doornenburg.

Vrienden kunnen financieel een steentje bijdragen om generaties te laten genieten van ons prachtige Kasteel. Uw geld wordt besteed aan onderhoud en restauratie van de collectie van Kasteel Doornenburg, bestaande uit waardevolle meubels en schilderijen, maar ook aan de verbetering van de publieksbeleving in en om het kasteel. Daarom nodigen we particulieren van harte uit om vriend te worden.

U kunt vriend worden voor een bedrag van € 30,- per jaar.

Hiervoor krijgt u:

 • Onbeperkt toegang tot het kasteel, tijdens reguliere openingstijden, met uw hele gezin. (Speciale openstellingen, concerten en evenementen zijn hiervan uitgesloten)
 • U ontvangt onze nieuwsbrief
 • U wordt op de hoogte gehouden van evenementen en speciale aanbiedingen voor vrienden

Naast vriend van het kasteel kunt u ook toetreden tot de Club van 100. Als gewaardeerd lid van deze club geniet u van extra voordelen.

Wat is de Club van 100?

De Club van 100 is een speciale groep van maximaal 100 vrienden van het kasteel en is toegankelijk voor zowel particulieren als bedrijven. Vrienden die jaarlijks 100,- euro of meer schenken. Het kasteel biedt op zijn beurt:

 • Onbeperkt toegang tot het kasteel, tijdens reguliere openingstijden, met uw hele gezin. (Speciale openstellingen, concerten en evenementen zijn hiervan uitgesloten)
 • U ontvangt onze nieuwsbrief
 • U wordt op de hoogte gehouden van evenementen en speciale aanbiedingen voor vrienden
 • Vermelding van uw naam op een speciaal schildje op onze ‘wall of fame’.
 • Uitnodiging voor een aangeklede (netwerk) bijeenkomst voor één lid van het gezin plus een introducee. (maximaal 2 personen kunnen deelnemen aan de (netwerk) bijeenkomst).

De opbrengst komt ten goede aan de collectie en verbetering van de publieksbeleving in en om het kasteel.

Wat maakt Kasteel Doornenburg uw geld waard?

Wij zijn een uniek kasteel, waar geschiedenis tot leven komt en het Gelders erfgoed een gezicht krijgt. En natuurlijk waar de televisieserie Floris werd opgenomen.

Het is onduidelijk wanneer Kasteel Doornenburg weer op volle kracht bezoekers mag ontvangen. Wat we wel weten is dat het kasteel voor de toekomst open moet blijven voor ons publiek. En hoe doen we dat? Rondleidingen geven, concerten verzorgen, evenementen organiseren en ons historisch garnizoen Doornenburg een plek blijven bieden om te trainen. Kortom wij willen de geschiedenis behouden en levend houden voor toekomstige generaties.

Dat willen jullie toch ook? Dat kan door lid te worden van de ‘Club van 100’. Aanmelden kan door een mail te sturen naar vrienden@kasteeldoornenburg.nl, of het onderstaande online formulier in te vullen.

Een donatie is ook mogelijk

Mocht u gewoon een eenmalige donatie willen doen, dan is dat ook mogelijk : DONEER 

ANBI

Kasteel Doornenburg is door de Belastingdienst aangemerkt als een Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan een culturele ANBI met 1,25 verhogen en als gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. De voorwaarden om gebruik te kunnen maken van belastingvoordeel voor donateurs zijn te vinden op de site van de belastingdienst.

Meld u hier aan als vriend 

  Uw naam (verplicht):

  ADRESGEGEVENS (verplicht)
  Straat - Huisnummer - Aanvulling:

  Postcode - Woonplaats:

  Bankrekening (IBAN) (verplicht):

  Telefoonnummer (verplicht):

  Email adres (verplicht):

  Kies hier welke vriendschap u wilt afsluiten.

  Ik ga akkoord dat stichting tot behoud van den Doornenburg jaarlijks het bedrag van mijn rekening afschrijft, tot opzegging van mijn vriendschap.

  OPMERKINGEN:

  .

  Kasteel Doornenburg opent op 1 juni weer haar deuren

  In lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus volgt Kasteel Doornenburg de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat Kasteel Doornenburg tot nader order de deuren moet sluiten. Het spijt ons u niet te kunnen verwelkomen en we hopen snel de poorten weer voor u te openen. Wanneer dat zal zijn communiceren wij via deze website en onze sociale media kanalen.