Sprookjesfestival : Tovenaar Maledoor is zijn toverstof kwijt

Sprookjesfestival : Tovenaar Maledoor is zijn toverstof kwijt

Kasteel Doornenburg is weer opgenomen in het programma van het jaarlijkse Sprookjesfestival. Een evenement geheel gericht op kinderen van 4 tot 10 jaar.

Kinderen worden spelenderwijs door een gids meegenomen door het kasteel. Het thema  is dat  een tovenaar zijn ‘toverstof’ kwijt is.  Een rondleiding duurt ongeveer 5 kwartier

Sprookjesverhaal

Het lijkt op een gewone rondleiding waar kinderen mogen kruiden stampen, harnas en mooie sprookjeskleding passen en luisteren naar mooie verhalen. Totdat tovenaar Maledoor verschijnt. Een droevige tovenaar zo blijkt, want hij is zijn ‘toverstof’ kwijt.  Hij zoekt tevergeefs in alle hoeken en nissen. Toverspreuken helpen hem ook niet. Totdat de gids alle kinderen vraagt om Maledoor bij het zoeken te helpen. En zoals het in alle sprookjes afloopt, tovenaar Maladoor vindt zijn toverstof terug en verlaat dolgelukkig Kasteel Doornenburg.

Kinderen worden uitgenodigd om in hun mooiste kleren te komen. Misschien een idee om als prinses, tovenaar of ridder te komen?

De rondleidingen zijn van zaterdag 12 tot en met zondag 20 oktober. Aanvang 12.30 en 14.30 uur. Entree 6 euro. Reserveren via het online inschrijfformulier : Inschrijfformulier Sprookjesfestival

Kasteel Doornenburg opent op 1 juni weer haar deuren

In lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus volgt Kasteel Doornenburg de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat Kasteel Doornenburg tot nader order de deuren moet sluiten. Het spijt ons u niet te kunnen verwelkomen en we hopen snel de poorten weer voor u te openen. Wanneer dat zal zijn communiceren wij via deze website en onze sociale media kanalen.