Kasteel Doornenburg heeft in vier dagen tijd circa 1.800 bezoekers uit verschillende landen mogen ontvangen. Per dag kwamen er ook nog eens honderd begeleiders mee. Een logistieke uitdaging. Een team van 19 gidsen heeft met aangepaste rondleidingen alle bezoekers weten kennis te laten maken met ‘Doornenburg Castle’. En tot volle tevredenheid, zegt Jehova Getuige Jeroen Meenink uit Raalte. Vanaf september 2018 is hij met een groep vrijwilligers bezig geweest om het programma in Doornenburg te organiseren.

Het bezoek aan het kasteel was onderdeel van een internationaal congres Jehovah’s Getuigen in de Jaarbeurs in Utrecht. Deelnemers konden voorafgaand aan het congres kiezen uit een aanbod van culturele uitstapjes.

Dat De Doornenburg er onderdeel van is, rust puur op toeval. Aanvankelijk was een ander kasteel in beeld, zegt Meenink. “Maar in de gesprekken kwamen wij er samen niet uit.”  En dan stuit je googelend op het familiekasteel in Doornenburg, lacht Meenink. Het bezoek aan de Dag van het Kasteel gaf bij de organisatoren de doorslag. “Het is een authentiek kasteel, prachtige omgeving, gastvrij en niet commercieel.”  Maandag 5 augustus was de laatste dag. Kasteel Doornenburg bedankt de bezoekers voor hun komst.