Kasteel Doornenburg doet mee aan de Dag van het Kasteel. Er zijn speciale rondleidingen die invulling geven aan het thema Over de grens. Een dag voor jong en oud. Er zijn rondleidingen voor volwassenen en gezinnen met kinderen.

  Het is de 12e editie van de Nederlandse Kastelenstichting. De poorten van meer dan 80 locaties gaan Op 10 juni Tweede Pinksterdag open voor het grote publiek. De Doornenburg toont zijn gastvrijheid zowel  op de binnenplaats als op hoofdburcht. De binnenplaats is gratis toegankelijk.

  Wanneer de bezoekers van de middeleeuwse burcht door een gids worden rondgeleid, speelt zich er van alles af.

  Over de grens gaan. In de Middeleeuwen was naar een andere provincie gaan een hele onderneming. De gids legt uit waarom. De bezoeker wordt meegenomen naar de 15e eeuw. Naar de donkere krochten van De Doornenburg. De bakker doet hier zijn noeste arbeidersverhaal. In de statige ridderzaal wordt duidelijk dat welgestelden toen behoorlijk konden feesten. De bezoekers, jong en oud, weten vanaf hun komst aan de Dag van het Kasteel alles van de Franse hofdans.
  Het is een rondleiding met interactie en wetenswaardigheden. Kinderen komen ruim aan bod. Zeker met het harnas passen. Ouders, oma’s en opa’s mogen natuurlijk ook meedoen.

  Dag van het Kasteel. Maandag 10 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren voor een rondleiding kan alleen op 10 juni via onze website

  1 2 3 4 5 6