Open Monumentendag

Open Monumentendag

Plekken van plezier is het thema van de Open Monumentendag 2019. Kasteel Doornenburg heeft voldoende plekken, zowel binnen als buiten, om plezier te beleven aan een breed scala van activiteiten.  Zondag 15 september gaan voor het hele gezin de kasteeldeuren wijd open. Toegang is gratis van 11.00 tot 17.00 uur.

Het programma gaat van muziek tot middeleeuwse activiteiten. Van workshops tot gidsen die in de hoofdburcht alles kunnen vertellen over het kasteel en de middeleeuwen.

Het programma wordt in de ridderzaal geopend door het Arnhems Klarinettenkoor. Een muziekensemble van 24 amateurklarinettisten.  Het repertoire is divers. Ze spelen klassieke werken,  film- en volksmuziek. Het ensemble reist met hun  muziek de hele wereld over.

Op de voorburcht is gezelligheid troef. Het Doornenburgs Garnizoen zorgt er voor dat jong en oud zich kunnen wanen in de Middeleeuwen. Met allerlei activiteiten, zoals boogschieten, zwaardvechten en demonstraties van ambachten.

Circus Factory neemt het publiek mee naar de circuswereld. Leren jongleren met ballen, kegels en ringen.  Zeemanskoor Schip Ahoy sluit het programma af. Met de gepassioneerde dirigent Geert Huting belooft het een enerverende  afsluiting te worden.

Kasteel Doornenburg opent op 1 juni weer haar deuren

In lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus volgt Kasteel Doornenburg de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat Kasteel Doornenburg tot nader order de deuren moet sluiten. Het spijt ons u niet te kunnen verwelkomen en we hopen snel de poorten weer voor u te openen. Wanneer dat zal zijn communiceren wij via deze website en onze sociale media kanalen.