Onvermoeibare Marieke Peperkamp krijgt Floris Award

Onvermoeibare Marieke Peperkamp krijgt Floris Award

Doornenburg – Vasthoudend, scherp oog voor detail en onvermoeibaar. Met deze instelling heeft Marieke Peperkamp de Floris Award van Kasteel Doornenburg ontvangen. Een jaarlijkse onderscheiding die het bestuur toekent aan een vrijwilliger die een bijzondere betekenis heeft voor het kasteel.

Dat Marieke Peperkamp de award ooit zou krijgen was voor de vrijwilligers eigenlijk geen discussie. Ze moest het krijgen! De Doornenburgse vrijwilliger mengt zich als coördinator in tal van activiteiten, weet voorzitter Menno Tillema uit ervaring. Als het moet dan dringt haar stem door tot aan de bestuurstafel. Iedereen kent Marieke Peperkamp. “Vasthoudend, scherp oog voor detail, onvermoeibare inzet zijn kernwoorden die bij haar passen.” De coördinator gidsengroep en kassamedewerkers houdt ervan om alle touwtjes in handen te hebben, voegt hij er vrolijk aan toe. Haar ultieme doel is Kasteel Doornenburg zo lang en breed mogelijk open te houden.

Juist in de afgelopen coronaperiode kwam dat stevig naar voren. De openstelling en het plannen van bezoektijden en bezetting van vrijwilligers zijn voor haar belangrijk. Ze motiveert iedereen om daar aan mee te werken en het kasteel zo veel mogelijk open te houden. Menno Tillema is helder. “Om haar onvermoeide inzet verdient ze de Floris Award.”

Marieke: “het vertellen van de vele verhalen die ons kasteel rijk is, de interactie en nieuwsgierigheid van de mensen die je rondleid geeft mij veel energie. Kasteel Doornenburg is voor mij het ‘Floriskasteel’, een ‘familiekasteel’, een kasteel met veel geschiedenis. Deze Floris – award  is niet alleen voor en van mij maar voor alle vrijwilligers die op een geweldige manier een steentje bijdragen aan het instant houden van dit prachtig stukje erfgoed!”

Kasteel Doornenburg opent op 1 juni weer haar deuren

In lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus volgt Kasteel Doornenburg de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat Kasteel Doornenburg tot nader order de deuren moet sluiten. Het spijt ons u niet te kunnen verwelkomen en we hopen snel de poorten weer voor u te openen. Wanneer dat zal zijn communiceren wij via deze website en onze sociale media kanalen.