Kasteel Doornenburg

Wandelen

Een prachtige omgeving

Logo.01Kasteel Doornenburg ligt in het prachtige gebied van de Rijn, Waal en Linge. Door de eeuwen heen hebben deze rivieren een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. Door een fiets-, wandel-, struin- of vaartocht door de uiterwaarden en omgeving te maken, kunt u genieten van de bijzonderheden van deze streek. Op diverse plaatsen komt u sporen tegen uit de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en de Tweede Wereldoorlog.

Wandelen

Even een middagje uitwaaien of een hele dag op pad? Kasteel Doornenburg en omgeving is daar de ideale plek voor! Van een korte wandeling rondom het kasteel tot aan lange wandelingen in dit prachtige rivierenland.Eeen wandeling voert u langs een gevarieerd polder- en rivierenlandschap met mooie uitzichten, karakteristieke gebouwen en kleine landschapselementen. De vele historische punten maken het de moeite waard om even stil te staan en te genieten.

Fietsen

FietsenIn de omgeving van het kasteel zijn diverse fietsroutes. Het kasteel vormt onderdeel van een knooppuntroute. Verschillende knooppunten van fietspaden hebben een uniek nummer gekregen. Zo is een netwerk van genummerde punten ontstaan. Langs het netwerk staan wit met groene fietsbordjes die de richting van het ene punt naar het andere aangeven. Alle nummers staan inmiddels ook op duidelijke fietskaarten. Deze kunt u kopen, maar ze staan ook langs de route op duidelijke informatieborden. U hoeft nu alleen maar uw route uit te stippelen van nummer naar nummer en vervolgens de juiste nummers te volgen terwijl u fietst. Makkelijker kan niet!

Fort Pannerden

Spannend én verrassend, dat is Fort Pannerden. Het fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ligt verborgen onder de aarde, maar is vijf verdiepingen hoog. Vanaf het dak heb je een spectaculair uitzicht. Waar kun je verder kijken over de Waal, Rijn en Pannerdensch Kanaal dan hier – bij Doornenburg?

Kom naar Fort Pannerden middenin het rivierlandschap, en trotseer water, aarde, lucht en vuur. Al 150 jaar strijdt het fort met deze elementen. Kies een van de interactieve programma’s en ga op ontdekking. Wil je iets actief en avontuurlijks, of juist heel relaxed? Je vindt een schat aan spannende verhalen!

Lingevaart

Maak met vrienden, familie of collega’s je eigen Gelderse ontdekkingstocht vanaf het water. Met een kajak vaar je gemakkelijk van Doornenburg naar Huissen of Bemmel en weer terug.

Overzicht Fietstochten

Rondje Pontje (187)Ooijroute (188)Het Geluk van Lingewaard (189)Rondje Liemers(190)Rondje Park Lingezegen (191)
Verdronken Dorpen Oost (192)Liberation Route (193)Grenzeloze Route (194)Verdronken Dorpen West (195)Ommetje Doornenburg
ANWB Fietsservicepunt    

Rondje pontje

Naast de  diverse fiets routes is de tocht “rondje pontje” een favoriet. U maakt dan kennis met het rivierenlandschap en komt onderweg 3 pontjes tegen. Een echte aanrader voor de zomertijd !

Struintochten

Lekker struinen in de diverse natuurgebieden in de buurt geven rust en plezier voor het hele gezin. U kunt wandelen in natuurgebied de Geldersche Poort en via het pontje oversteken naar de natuur in de Liemers.

Liberation Route

Bij kasteel Doornenburg is ook een informatiepunt van Spannende Geschiedenis.nl en de Liberation Route. De Liberation Route volgt het pad dat de geallieerden bewandelden tijdens de bevrijding van Europa. De route begint in Normandië en loopt via de omgeving van Nijmegen/Arnhem richting Berlijn.

Kasteel Doornenburg opent op 1 juni weer haar deuren

In lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus volgt Kasteel Doornenburg de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat Kasteel Doornenburg tot nader order de deuren moet sluiten. Het spijt ons u niet te kunnen verwelkomen en we hopen snel de poorten weer voor u te openen. Wanneer dat zal zijn communiceren wij via deze website en onze sociale media kanalen.