‘Nieuwe’ middeleeuwse mode voor onze gidsen

‘Nieuwe’ middeleeuwse mode voor onze gidsen

Bezoekers van Kasteel Doornenburg worden bij een rondleiding begroet door gidsen in middeleeuwse kleding. Vrouwen als jonkvrouw, mannen als het ‘als het gewone volk’. En daar komt dankzij vrijwilligers verandering in.

Karina Lennards-Baving heeft het patroon  van de wambuis getekend die ook op de tentoonstelling van Kasteel Doornenburg is te zien. De wambuis geeft de mode van rond 1480 weer. In de middeleeuwen  was kleding vooral om te laten zien hoe rijk je bent. Status is niet alleen van deze tijd. Rijk zijn, zó moet je dat laten zien. In de middeleeuwen zat er voor de rijke man veel stof in zijn jas. 

Riet ging aan de slag. Het patroon van Karina Lennards-Baving heeft ze vertaald naar elke man  én voor elk postuur.

Rijk is het kasteel allerminst.  Riet had een oplossing. Ze heeft voor weinig geld mooie gordijnstoffen kunnen aanschaffen. Ze heeft haar historische verantwoorde fantasie volop laten werken. Oordeel zelf.

Kasteel Doornenburg opent op 1 juni weer haar deuren

In lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus volgt Kasteel Doornenburg de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat Kasteel Doornenburg tot nader order de deuren moet sluiten. Het spijt ons u niet te kunnen verwelkomen en we hopen snel de poorten weer voor u te openen. Wanneer dat zal zijn communiceren wij via deze website en onze sociale media kanalen.