Kasteel Doornenburg zoekt Educatieve vrijwilligers!

Kasteel Doornenburg zoekt Educatieve vrijwilligers!

Heb jij een achtergrond in het onderwijs? Of vind je het leuk om leerlingen te begeleiden? Dan is kasteel Doornenburg op zoek naar jou! Om onze educatieve werkgroep te versterken zijn we op zoek naar mensen die ons willen helpen bij het begeleiden van kinderen die met name in schoolverband ons prachtige kasteel bezoeken en een speciale educatieve rondleiding volgen aansluitend bij het lesprogramma. Wij zijn populair onder alle leeftijden; van kleuters tot leerlingen uit groep 8 en voor elke groep hebben wij speciale educatieve programma’s zoals puzzelrondleidingen en lesprogramma’s Reizen in de Tijd.

Voor het begeleiden van leerlingen is het niet nodig om een speciale gidsenopleiding te volgen. De inhoudelijke kennis die nodig is om deze groepen te begeleiden leer je gemakkelijk al doende. Interesse in (middeleeuwse) geschiedenis is een pré maar niet noodzakelijk.

Ben jij enkele dagdelen op doordeweekse dagen beschikbaar en lijkt het je wat om het verleden tot leven te brengen voor de toekomstige generatie neem dan contact met ons op via info@kasteeldoornenburg.nl. Wij maken graag kennis met je.

 

Kasteel Doornenburg opent op 1 juni weer haar deuren

In lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus volgt Kasteel Doornenburg de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat Kasteel Doornenburg tot nader order de deuren moet sluiten. Het spijt ons u niet te kunnen verwelkomen en we hopen snel de poorten weer voor u te openen. Wanneer dat zal zijn communiceren wij via deze website en onze sociale media kanalen.