Gelders Roos Prijs 2021, stem op Audiotours Kasteel Doornenburg!

Gelders Roos Prijs 2021, stem op Audiotours Kasteel Doornenburg!

Kasteel Doornenburg doet mee met de wedstrijd van de Gelders Roos Prijs 2021. Uw stem is voor ons erg waardevol!

Sinds 2017 reikt Erfgoed Gelderland elke twee jaar de Gelderse Roos Prijs uit. Gezien de coronacrisis was de centrale vraag: Wat hebben de deelnemers het afgelopen jaar gedaan om in contact te blijven met hun vrijwilligers en hun publiek?

Gelet op het grote aantal bezoekers en nieuwe initiatieven, is er veel gedaan. Het kasteelbezoek heeft ruime aandacht gekregen. Zoals het invoeren van de voetjestochten via een aangegeven route zonder gids door het kasteel. De reacties zijn erg positief. Daaropvolgend zijn we met eigen mensen aan de slag voor het ontwikkelen van audiotours. Er komt een tour voor buiten, bijgebouwen en kruidentuin. Verder een gezinstour voor binnen en een speciale kindertour. Die verhalen geven een boeiende indruk van het leven op een middeleeuws kasteel en maken de bezoeker nieuwsgierig naar de verhalen die de gids nog kan toevoegen.

Tot en met 1 oktober kunt u op erfgoedgelderland.nl/inzendingen de erfgoedprojecten bekijken die meedingen naar de prijs. Tot 24 september is het aantal stemmen te volgen op erfgoedgelderland.nl. Om het spannend te houden wordt in de laatste week door Erfgoed Gelderland de stemmingsresultaten niet bijgewerkt.

Onze vriendelijke boodschap: stem op Kasteel Doornenburg. Ga daarom naar erfgoedgelderland.nl/stemmen

Kasteel Doornenburg opent op 1 juni weer haar deuren

In lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus volgt Kasteel Doornenburg de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat Kasteel Doornenburg tot nader order de deuren moet sluiten. Het spijt ons u niet te kunnen verwelkomen en we hopen snel de poorten weer voor u te openen. Wanneer dat zal zijn communiceren wij via deze website en onze sociale media kanalen.