Kasteel Doornenburg

Floris, de muziek

LogoBW

Floris is een Nederlandse televisieserie met Rutger Hauer in de hoofdrol van Floris van Rosemont. Floris van Rosemont is een man van adel die, na jaren over de wereld te hebben gezworven, terugkeert naar zjn geboorteland. In die tijd is er een strijd aan de gang tussen het Bourgondische rijk van Filips de Schone het hertogdom van Karel van Gelre. Deze hertog van Gelre heeft het kasteel van Floris veroverd en daarom sluit hij zich aan bij de Bourgondiers. Samen met de Indische fakir Sindala vecht hij tegen de soldaten van Gelre om zijn vrijheid en land terug te krijgen.

In totaal zijn er dertien afleveringen van de serie gemaakt, waarvan er twaalf in 1969 zijn uitgezonden. Opnames van een dertiende aflevering werden in 2016 gevonden. Deze zijn alsnog gemonteerd tot een lengte van iets meer dan 18 minuten en gingen in première op kasteel Doornenburg, in het bijzijn van Rutger Hauer. Kasteel Doornenburg figureert in de serie als Kasteel Oldenstein, waar Floris naartoe vlucht na zijn ontsnapping.

Julius Steffaro (Jan Stoeckart) componeerde de indrukwekkende themesong van de serie. Amanda van der Veer van Avere Music mocht dit werk arrangeren voor harmonie, fanfare en brassband en in samenwerking met Kasteel Doornenburg uitgeven voor HaFaBra-orkesten. De opbrengsten van dit arrangement komen ten goede van de Stichting tot behoud van den Doornenburg en daarom alleen te bestelling via dit formulier *klik*.

Prijs: € 50,00

Grade 3

Bezetting: harmonie/fanfare/brassband

Duration: 1:30 min

ProefscoreHarmonie 

Proefscore Fanfare

Proefscore Brassband

Kasteel Doornenburg opent op 1 juni weer haar deuren

In lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus volgt Kasteel Doornenburg de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat Kasteel Doornenburg tot nader order de deuren moet sluiten. Het spijt ons u niet te kunnen verwelkomen en we hopen snel de poorten weer voor u te openen. Wanneer dat zal zijn communiceren wij via deze website en onze sociale media kanalen.