The Lasses en Janos Koolen

The Lasses en Janos Koolen

Datum

okt 10 2021

Tijd

16:30

The Lasses en Janos Koolen

Sterke harmonieën, loepzuivere zang en ongedwongen stemgeluid maken The Lasses een veelgevraagd duo in de internationale folkscene: van Schotland tot Amerika tot Japan. Margot Merah en Sophie Janna touren met hun geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes de hele wereld over.

 Door de bijzondere combinatie van hun stemmen en de mooie instrumentatie met bodhrán, gitaar en tenor ukulele blijf je luisteren. En met hun gevoelige liedjes, charmante podiumpresentatie en grappige verhalen weten The Lasses ieder publiek te raken. Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken.

Eind 2019 verscheen het vierde album ‘Undone’, dat werd gepresenteerd met een uitverkocht concert in het Amsterdamse Paradiso Noord. Ook waren Margot en Sophie te zien bij tv-programma Vrije Geluiden en stond het album op nummer 1 in de Euro-Americana Chart.

“Folkalbum van het jaar” – daMusic

“Betoverend” – De krenten uit de pop

“Een schitterende ode aan de menselijke stem” – Blues ’n Roots

 Het album ‘Undone’ werd geproduceerd door Janos Koolen, die op de plaat ook een aantal gastinstrumenten voor zijn rekening nam. Tijdens het concert in Kasteel Doornenburg speelt Janos bij hoge uitzondering mee! Een unieke kans dus om de beeldschone nummers van The Lasses in een rijkere bezetting te kunnen beluisteren. Janos is één van de vaste begeleiders van o.a. Frédérique Spigt en Sjors van der Panne en staat bekend als één van Nederlands beste bluegrassmuzikanten.

“I have been a friend and a fan of the Lasses for some years now. I love the way they sing, and love the way they are. And it makes me happy that they are being recognised for the love and the talent they possess.” – Luka Bloom

Bestel nu uw tickets: Tickets The Lasses en Janos Koolen

Kasteel Doornenburg opent op 1 juni weer haar deuren

In lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus volgt Kasteel Doornenburg de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat Kasteel Doornenburg tot nader order de deuren moet sluiten. Het spijt ons u niet te kunnen verwelkomen en we hopen snel de poorten weer voor u te openen. Wanneer dat zal zijn communiceren wij via deze website en onze sociale media kanalen.