Sofia Vasheruk & Friends

Sofia Vasheruk & Friends

Datum

jan 15 2023

Tijd

16:30

Sofia Vasheruk & Friends

Op het eerste gezicht lijkt dit zomaar een concert ter nagedachtenis aan Sergei Rachmaninov (1873-1943) in het jaar dat we zowel zijn geboorte als zijn overlijden herdenken. Maar het is meer… Wat is er meer?

Dat wordt allemaal duidelijk op zondag 15 januari in Kasteel Doornenburg.

In dit programma klinken naast composities van Rachmaninov ook werken van zijn helden en tijdgenoten. De muziek illustreert de geschiedenis die wordt verteld aan de hand van het laatste interview dat hij gaf.

Het concept en de realisatie van dit bijzondere concert is van de hand van pianiste Sofia Vasheruk die in 2007 naar Nederland kwam om te studeren en zich sindsdien ontwikkelde tot een veel gevraagd concertpianiste met een wereldwijde carrière en een breed scala aan uiteenlopende muzikale activiteiten. Zij krijgt in dit concert gezelschap van pianist Andrey Nesterenko en celliste Aleksandra Kaspera.

Kasteel Doornenburg opent op 1 juni weer haar deuren

In lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus volgt Kasteel Doornenburg de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat Kasteel Doornenburg tot nader order de deuren moet sluiten. Het spijt ons u niet te kunnen verwelkomen en we hopen snel de poorten weer voor u te openen. Wanneer dat zal zijn communiceren wij via deze website en onze sociale media kanalen.