Marc Lotz Trio

Marc Lotz Trio

Datum

mrt 19 2023

Tijd

16:30

Marc Lotz Trio

Explosieve jazz muziek van het Mark Lotz Trio. Het debuut van het Mark Lotz Trio de CD ‘The Wroclaw Sessions‘ won maar liefst twee keer in de ‘Best Of 2019’ van het toonaangevend blad ‘New York Jazz City Jazz Records magazine.’ Nu komt fluitist en ras improvisator Mark Lotz met twee rijzende sterren in de Nederlandse jazz scene: De winnaar van het Slagwerkkrant Poll Award 2020  drummer Jamie Peet en NYC veteraan Zack Lober. Verwacht hoog interactieve muziek in creatieve composities maar ook in songs uit de Amerikaanse jazz.

All About Jazz (USA) “Mark Alban Lotz is bringing sexy back into jazz with his trio recording The Wroclaw Sessions.”

UK Vibe (UK)  “This is the spirit of jazz in its truest form.”

Polish Jazzblog Spot (Poland) “A stellar example of musical chemistry and the essence of the sound.”

Jazz Da Gama (Canada) “This is an album to die for.”

 

Mark Alban Lotz – fluiten, electronica

Mark Lotz is een improvisator met een persoonlijke taal die de esthetiek en technieken van hedendaagse en klassieke muziek combineert met de viriliteit van jazz. Een solist die haast terloops alle stereotypen rond de fluit verbrijzelt. Lotz werkte met o.a. Chris Potter-tentet, Don Byron, David Tronzo, Najma Akthar, Miguel Anga Diaz, Carlos Zingaro, Thomas Strønen, maar ook met Nederlandse artiesten zoals Giovanca, Han Bennink, Jesse van Ruller, Michael Moore of Ernst Reijseger.

Zack Lober is een jonge Canadese bassist die lang in NYC furore maakte  en nu in Ndl verblijft. Jamie Peet werd onlangs door de Nederlandse Slagwerkkrant als beste drummer van de Benelux gekozen.

Mark Alban Lotz – fluiten, fx

Zack Lober • contrabas        

Jamie Peet • slagwerk

Kasteel Doornenburg opent op 1 juni weer haar deuren

In lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus volgt Kasteel Doornenburg de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat Kasteel Doornenburg tot nader order de deuren moet sluiten. Het spijt ons u niet te kunnen verwelkomen en we hopen snel de poorten weer voor u te openen. Wanneer dat zal zijn communiceren wij via deze website en onze sociale media kanalen.