Internationaal Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival

Internationaal Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival

Datum

jul 21 2021
Expired!

Internationaal Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival

In het kader van het Euregio Rijn-Waal studentenfestival worden maar liefst 124 concerten aangeboden op bijzondere locaties. Kasteel Doornenburg is voor het derde jaar op rij zo’n locatie en we zullen ook nu weer 4 zeer getalenteerde jonge pianisten ontvangen die ons verrassen met topuitvoeringen. Het Studentenmuziekfestival geeft de deelnemers de mogelijkheid hun nieuwe kennis en vaardigheden direct toe te passen tijdens de festivalconcerten. 

Naast jonge pianisten uit Nederland en Duitsland beloven studenten uit België, China, Italië, Japan, Zuid- Korea, Bulgarije, Litouwen, Groot-Brittannië, Moldavië, Oostenrijk, Polen, Spanje en Oekraïne het publiek een waaier aan interessante, hoogwaardige vertolkingen tijdens de 124 concerten dit jaar. De toegang tot de concerten is gratis; er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd die u ter plaatse (contant) kunt voldoen.

Op woensdag 21 juli om 20.00 uur speelt Angelo Cipriano (Italië), werken van J.S. Bach, R. Schumann en S. Prokofiev

Op donderdag 22 juli om 20.00 uur speelt Max Mostovetski (Duitsland) werken van W.A. Mozart, Fr. Liszt en S. Prokofiev

Op vrijdag 23 juli om 20.00 uur speelt Marija Tamkeviciute (Litouwen) werken van D. Scarlatti, Fr. Schubert en Fr. Chopin

Op zaterdag 24 juli om 20.00 uur speelt Francesco Fermati (Italië) werken van G.F. Haendel, J. Ph Ramenau, M. Clementi, C. Debussy en M. Ravel

Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.

Kasteel Doornenburg opent op 1 juni weer haar deuren

In lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus volgt Kasteel Doornenburg de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat Kasteel Doornenburg tot nader order de deuren moet sluiten. Het spijt ons u niet te kunnen verwelkomen en we hopen snel de poorten weer voor u te openen. Wanneer dat zal zijn communiceren wij via deze website en onze sociale media kanalen.