Internationaal Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival

Internationaal Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival

Datum

jul 20 2022

Tijd

20:00

Internationaal Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival

In het kader van het Euregio Rijn-Waal studentenfestival worden meer dan 100 concerten aangeboden op bijzondere locaties. Kasteel Doornenburg is voor het vierde jaar op rij zo’n locatie en we zullen ook nu weer 3 zeer getalenteerde jonge pianisten ontvangen die ons verrassen met topuitvoeringen. Het Studentenmuziekfestival geeft de deelnemers de mogelijkheid hun nieuwe kennis en vaardigheden direct toe te passen tijdens de festivalconcerten. 

De pianisten zijn allen uitzonderlijk getalenteerde jongeren die aan diverse conservatoria in Europa studeren, zich voorbereiden op een auditie of een concours of zich na het afsluiten van hun studie nog verder willen bekwamen.

Deze zomer zullen 33 jonge pianisten uit Australië, België, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Groot Brittannië, Estland, Hongarije, IJsland, Italië, Kosovo, Litouwen, Moldavië, Letland, Oekraïne, Polen, Rusland, Oostenrijk, Zuid- Korea en Turkije het publiek een waaier aan interessante, hoogwaardige vertolkingen tijdens de 124 concerten dit jaar. De toegang tot de concerten is gratis; er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd die u ter plaatse (contant) kunt voldoen.

  • Op woensdag 20 juli om 20.00 uur speelt Jan Jakub Zieliñki (Polen), werken van J.S. Bach, Fr. Chopin, C. Debussy, A. Seriabin en I. Stavinsky
  • Op donderdag 21 juli om 20.00 uur speelt Lal Karaalioglu (Turkije) werken van J.Ph.Rameau, L. van Beethoven, Fr. Chopin, M. Ravel en A. Babadjanian
  • Op zaterdag 23 juli om 20.00 uur speelt Carolina Danise (Italië) werken van F. Schubert en R. Schuman

Tickets via: https://tickets.kasteeldoornenburg.nl/nl/studentenmuziekfestival/tickets

Kasteel Doornenburg opent op 1 juni weer haar deuren

In lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus volgt Kasteel Doornenburg de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat Kasteel Doornenburg tot nader order de deuren moet sluiten. Het spijt ons u niet te kunnen verwelkomen en we hopen snel de poorten weer voor u te openen. Wanneer dat zal zijn communiceren wij via deze website en onze sociale media kanalen.