Concert R-chestra 

Concert R-chestra 

Datum

feb 19 2023

Tijd

16:30

Concert R-chestra 

R-chestra  hecht eraan om cultuur op te vatten als een ongelofelijk dynamisch en hybride fenomeen

waar ze zelf volop deel van uit maakt. Vanuit een West Europees perspectief. R-chestra absorbeert echo’s van over heel de wereld en veroorzaakt ook weer nieuwen, zoals muzikanten dat altijd en overal gedaan hebben en nog steeds doen.

Soms werd materiaal van ver gehaald (Oezbekistan, de Kei eilanden) soms  vonden we materiaal in een drukke winkelstraat of in het restaurant om de hoek.

Vaak was er een moment van ontroering dat een impuls bleek te zijn voor een ongedwongen omgang tussen het oude en het nieuwe.

Musik ist – ihre bestimmung nach-  Allgemeingut

( Zoltan Kodaly)

Dat het Nijmeegse Rchestra succesvol was met deze  benadering moge blijken uit de 5 CD’s die het gezelschap maakte; Rchestra  acteerde  op het Sarajevo Zomer Festival in Bosnie Herzegovina;  op het Festival van Babylon in Irak;  werd door Yo Yo Ma uitgenodigd in het Concertgebouw Amsterdam op te participeren in zijn Zijde Route Festival; trad op in de wandelende Tak, speelde bij Barend en van Dorp en bij Han Reiziger;  deed een aantal concerten met de fabuleuze Turkse saz speler Erdal Erzinçan en het Nederlands Jeugd Strijk orkest;; en radio Nederland Wereld omroep verkoos  Rchestra (2 maal) tot bij het beste behorend van wat Nederland aan wereldmuziek te bieden heeft.

Rchestra: Pieter Klaassen, gitaren. Lucien Matheeuwsen, bas. Frans van Geffen, fluiten. Gerie Daanen, accordeon en bajan. Henk Wanders, percussie.  Johnny Rahaket, viool.

Kasteel Doornenburg opent op 1 juni weer haar deuren

In lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus volgt Kasteel Doornenburg de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat Kasteel Doornenburg tot nader order de deuren moet sluiten. Het spijt ons u niet te kunnen verwelkomen en we hopen snel de poorten weer voor u te openen. Wanneer dat zal zijn communiceren wij via deze website en onze sociale media kanalen.