Laden Evenementen

Studentenfestival: Max Valkenburcht | Kasteel Doornenburg

Studentenfestival: Max Valkenburcht (Nederland)

25 juli 2024

De pianisten die in juli 2024 de concerten zullen geven, nemen deel aan het Internationale Euregio Rijn-Waal Studentenfestival en volgen de gelijktijdig lopende Kawai Heinrich Neuhaus Masterclasses. Afgelopen edities waren bijzonder goed bezocht en bezoekers waren vol lof over de weergaloos spelende pianisten en hun repertoirekeuze. Toegang is gratis, graag een vrijwillige bijdrage voor de pianisten.

Max Valkenburcht (Nederland) met werken van J. Haydn, R. Schumann en S. Prokofiev 

Max Valkenburcht (*2004) begon piano te spelen op 9-jarige leeftijd. Al op jonge leeftijd won hij prijzen op diverse concoursen, waaronder de eerste prijs bij het Jong Talent Concours Maassluis in 2017 en de Classic Young Master Award in 2019. Als solist speelde hij met het Residentie Orkest Den Haag en was betrokken bij het documentaire-item Free Fall van de Nederlandse televisieproductie Art Department.

Verder is hij actief als kamermuzikant en vormt samen met violiste Else Baas en celliste Douwe Eisses het Van Stolberg Trio. Samen werden ze prijswinnaars op het Prinses Christina Concours. Sinds 2023 studeert Max piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters. Voorheen studeerde hij vanaf 2016 bij Marlies van Gent en Denys Proshajev aan de jong talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als geneeskundestudent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, hij probeert wetenschap en kunst dichter bij elkaar te brengen. 

 

U hoeft geen kaarten te reserveren, maar kom wel op tijd want het aantal plaatsen is beperkt.
De toegang is gratis, graag een vrijwillige bijdrage voor de pianisten, zij kunnen hierdoor hun studie betalen. 

 

Evenement details

Organisator

  • Name: https://www.pianofestival-nrl.eu

Locatie

Kasteel Doornenburg
Kerkstraat 27
Doornenburg, Gelderland 6686BS Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
0622850335
Bekijk de site van Locatie