Kasteel Doornenburg bezoeken

  Logo.01Kasteel Doornenburg is gesitueerd in het oosten van Nederland in de prachtige Betuwe, centraal in Gelderland, in het dorp Doornenburg. Het kasteel bestaat uit een voorburcht en een hoofdburcht, die met elkaar zijn verbonden door een smalle houten brug. De voorburcht bevat woonvertrekken, een kapel en een boerderij. Het kasteel is een van de grootste en best bewaarde kastelen in Nederland.

  Wij verheugen ons op uw bezoek en informeren u graag over al het bijzondere dat er verder in deze romantische streek nog meer te ontdekken valt. Voor de geschiedenisliefhebbers onder ons hebben wij deze speciale sectie ingericht. Voor diegenen die liever niet lezen maar luisteren bieden wij   rondleidingen in het kasteel, onder begeleiding van getrainde gidsen.

   

  Kerkstraat 27 6686 BS Doornenburg T: +31(0)6-22850335 E: administratie@kasteeldoornenburg.nl

  Bezoekadres

  Kasteel Doornenburg Kerkstraat 27 6686 BS Doornenburg

  Auto

  Via de A15: neem de afslag Bemmel en volg bewegwijzering Doornenburg. Via de A12: knooppunt Velperbroek daarna de N325 richting Nijmegen. Neem de afslag Huissen en volg bewegwijzering Doornenburg. Het kasteel beschikt over een eigen parkeerplaats.

  Openbaar

  Neem lijn 33 van Breng vanuit Arnhem of Nijmegen naar De Doornenburg. Uitstappen bij halte Van Kol. Loopafstand naar kasteel is ongeveer 4 minuten.

  Minder validen

  Het binnenplein van het kasteel en de koffiekamers op de voorburcht zijn middels rolstoel goed bereikbaar. Tevens is er op de voorburcht een invalidentoilet.  De hoofdburcht is deels toegankelijk voor minder validen.

  Fietsen en wandelen

  In de omgeving van het kasteel zijn diverse fiets- en wandelroutes. Het kasteel vormt onderdeel van een knooppuntroute 77. Uw fiets kunt plaatsen op het binnenplein. (Wij hebben geen overdekte fietsenstalling). Op het binnenplein zijn enkele oplaadpunten waar u uw elektrische fiets kunt opladen en bij het ANWB fietsservicepunt kunt u eenvoudige reparaties zelf uitvoeren.

  Huisdieren

  Huisdieren mogen wel aangelijnd mee op het binnenplein en het terras. Huisdieren zijn niet toegestaan in het kasteel, bijgebouwen of in de weilanden.

  1 2 3 4 5 6