Beleef magische avonden tijdens Internationaal Lichtfestival Kasteel Doornenburg

Beleef magische avonden tijdens Internationaal Lichtfestival Kasteel Doornenburg

KOOP HIER UW TICKETS : Online Tickets

Van 9 tot en met 17 december 2022 staat kasteel Doornenburg in het teken van licht! In samenwerking met Lumen in Art, specialist in internationale lichfestivals in kastelen en kasteeltuinen in Europa, heeft kasteel Doornenburg voor de tweede maal de handen
ineengeslagen om het festival te organiseren. Internationale kunstenaars uit onder andere Frankrijk, Zwitserland, Finland, Duitsland en
Nederland komen naar Kasteel Doornenburg om hun lichtkunstwerken aan het publiek te laten zien.

Deze editie van het Lichtfestival staat in het thema van Natuur en Archictuur. Natuurlijke lichtverschijnselen zijn een inspiratiebron voor vele kunstenaars, hierbij kun je denken aan: het noorderlicht, de regenboog, een fonkelende sterrenhemel, de bliksem. De verschillende lichtkunstwerken versterken door hun originele spel van licht en schaduw de architectuur van het kasteel. Er wordt rondom het kasteel een route gecreëerd waarlangs de bezoekers van lichtkunstwerk naar lichtkunstwerk lopen. Aangezien het om het gebruik van licht en reflectie gaat kunt u het festival alleen `s avonds bezoeken.

De route is opgebouwd uit elf prachtige lichtinstallaties en toegankelijk voor rolstoelgebruikers (houd er wel rekening mee dat de route over onverharde paden gaat). Kaarten voor het Internationaal Lichtfestival zijn online verkrijgbaar (Online Tickets), maar ook aan de dagkassa. Er wordt gebruik gemaakt van tijdsloten en een ticket biedt geen toegang tot het kasteel zelf.

Kasteel Doornenburg opent op 1 juni weer haar deuren

In lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus volgt Kasteel Doornenburg de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat Kasteel Doornenburg tot nader order de deuren moet sluiten. Het spijt ons u niet te kunnen verwelkomen en we hopen snel de poorten weer voor u te openen. Wanneer dat zal zijn communiceren wij via deze website en onze sociale media kanalen.