Bedankt voor de Boomfeestdag

Bedankt voor de Boomfeestdag

De Nationale Boomfeestdag rond het kasteel is ondanks het gure weer een groot succes geworden. Leerlingen van groepen 7 en 8 van basisscholen uit Lingewaard hebben de weilanden van ons kasteel in het groen gezet. Alle kinderen, begeleiders, en vrijwilligers worden bedankt voor hun inzet. Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente Lingewaard bedankt voor hun financiële steun. De Doornenburg gaat een groene en mooie toekomst tegemoet.

De organisatie in de gemeente Lingewaard ligt elk jaar in handen van Stichting Lingewaard Natuurlijk (SNL) samen met de gemeente. Door in de gemeente één gezamenlijk Boomfeestdag te houden kan volgens Theo Dhont van SNL de organisatie veel ruimer worden opgezet. Behalve groen en natuur was er veel ruimte voor educatie.

Het programma was divers. Struiken planten, cultuur en een speurtocht door ons kasteel. Echter, groen voerde de boventoon. Dat het kasteel het middelpunt was van de Lingewaardse boomfeestdag is vooral te danken aan de contacten die onze vrijwilligers van de groen- en klusgroep heeft met SNL, legt Rob Fréhe uit. Enkele vrijwilligers die zich elke vrijdag ontfermen over het groenonderhoud rond het kasteel, zijn ook actief bij de heggenvlechters van SNL. Een werkgroep die al 2 jaar bezig is rond het kasteel een ambachtelijke vlechtheg te creëren.
En van het een komt het ander, zegt Fréhe. Zijn lobby dat kasteel Doornenburg ook een prachtig locatie is voor een Lingewaardse Boomfeestdag, krijgt al snel bijval bij de organisatoren. Theo Dhont noemt het nog steeds een prachtig project.

Het hele plantproject bestaat uit 40 forse eiken en 1200 haagstruiken over een lengte van 300 meter. Dit alles is bekostigd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland, die projecten stimuleert om het landschap groener te maken. De gemeente betaalt de overige kosten.

Voorzitter Menno Tilleman zei bij de start van de regenachtige Boomfeestdag tegenover de kinderen, dat hij verheugd is dat het kasteel zo in de belangstelling staat. “En dat jullie ons willen helpen om het kasteel aantrekkelijker te maken.” Ook dat er op één dag zoveel schoolkinderen uit Lingewaard op het kasteel actief zijn, sprak hem aan.

Alle vrijwilligers worden bedankt voor hun inzet. Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente Lingewaard worden bedankt voor hun financiële steun. De Doornenburg gaat een groene en mooie toekomst tegemoet.

Kasteel Doornenburg opent op 1 juni weer haar deuren

In lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus volgt Kasteel Doornenburg de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat Kasteel Doornenburg tot nader order de deuren moet sluiten. Het spijt ons u niet te kunnen verwelkomen en we hopen snel de poorten weer voor u te openen. Wanneer dat zal zijn communiceren wij via deze website en onze sociale media kanalen.