Wanneer:
15 september 2019 @ 11:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2019-09-15T11:00:00+02:00
2019-09-15T11:15:00+02:00
Kosten:
Gratis
Open Monumentendag: Arnhems Klarinettenkoor AKK

Plekken van plezier is het thema van de Open Monumentendag.

Kasteel Doornenburg zet daarom haar deuren wijd open. Om 11.00 uur beginnen we in de ridderzaal met het Arnhems Klarinettenkoor, dat bestaat uit 24 amateur klarinettisten.

Op de voorburcht in het Doornenburgs Garnizoen aanwezig om je kennis te laten maken met allerlei middeleeuwse activiteiten.

Zeemanskoor Schip Ahoy sluit het programma spetterend af.


Het Arnhems Klarinettenkoor (AKK), opgericht in 1989, is een bijzonder muziekensemble. Momenteel bestaan ze uit 24 amateurklarinettisten. Ze spelen op allerlei verschillende instrumenten van de klarinetfamilie: de es, bes, alt, contra-alt, bas en contrabasklarinet. De es klarinet is de kleinste en het hoogst klinkende van het stel, de besklarinet is de ‘normale’ klarinet en de contrabasklarinet is de grootste en klinkt daarom het laagst.

Het repertoire van het AKK omvat meer dan 200 partituren en is zeer divers. Zij spelen klassieke werken zoals de wereldberoemde Canon in D van Pachelbel, maar ook moderne stukken die in de laatste tien jaar gecomponeerd zijn. Monastery Pictures, bijvoorbeeld, is in 2010 speciaal gecomponeerd voor een Zwitsers klarinettenkoor en zij spelen het nu met plezier. Verder spelen zij filmmuziek zoals The Pink Panter, Victor’s Tale (de soundtrack van The Terminal), en 8 ½ van Nino Rota. En volksmuziek ontbreekt zeker niet. Tango, klezmer, Russische volksdansjes: zij reizen met de muziek de hele wereld over.

Het concert met het Arnhems Klarinettenkoor is vrij toegankelijk i.v.m. de Nationale Open Monumentendag en vindt plaats in de Ridderzaal van Kasteel Doornenburg. Aanvang 11.00 uur.