Ivo Janssen komt weer terug naar Doornenburg! (2 concerten)

Ivo Janssen komt weer terug naar Doornenburg! (2 concerten)

Wanneer:
21 augustus 2020 hele dag Europe/Amsterdam Tijdzone
2020-08-21T00:00:00+02:00
2020-08-22T00:00:00+02:00
Waar:
Kasteel Doornenburg
Kosten:
€20:00
Contact:
06-10395449
Ivo Janssen komt weer terug naar Doornenburg! (2 concerten) @ Kasteel Doornenburg

 

In juni 2013 speelde hij in de St. Martinuskerk(de ridderzaal was te klein) voor een enthousiast publiek Simeon ten Holt’s ‘Canto Ostinato’ in een decor van geprojecteerde patronen op een groot scherm van kunstenaar Bonnie Willems.Sinds zijn debuut in het concertgebouw in 1988 treedt Ivo Janssen veelvuldig op. Hij oogstte veel lof met het op cd vastleggen van het complete werk voor klavier van J.S. Bach.
Zijn project ‘Toccata’, waarin Bachs toccata’s gecombineerd werden met speciaal geschreven toccata’s van hedendaagse componisten zoals Louis Andriessen, Michel Borstlap, Leo Sanema en Christina Viola Oorebeek, leidde zowel in Nederland als in het buitenland tot veel positieve reacties.Sinds 2014 geeft Ivo Janssen zeer succesvol recitals in Janssenbeton, muziekvooronder. Dat vindt plaats in een voormalig betonnen munitieboot midden in Amsterdam, waarin hij eigenhandig een concertzaal heeft gebouwd. Ivo zal voor ons Bach, Brahms en Ten Holt ten gehore brengen
 
Nadat de afspraken met Ivo Janssen en Kasteel Doornenburg waren gemaakt kwam het bericht van Ivo over de ziekte aan zijn handen, en de aankondiging van zijn afscheid als pianist. Ivo lijdt aan de ziekte van Dupuytren en begint hinder te ondervinden van de langzaam toenemende kromstand van zijn pinken, en de afnemende spreiding van zijn handen. Zolang het goed genoeg gaat blijft hij concerten geven. Ivo kiest voor het concert op 21 augustus voor de componisten Bach, Brahms en Ten Holt.

Om te  kunnen voldoen aan de RIVM eisen, onder andere de 150 cm afstand eis, kunnen er maar maximaal 40 bezoekers in de zaal en is er gekozen voor de uitvoering van twee concerten.
 
Ivo Janssen geeft op 21 augustus 2 concerten

  • Eerste concert aanvang 16.30
    • Entree: € 20,00
  • Tweede concert aanvang 19.30
    • Entree: € 20,00 

Reserveren onder vermelding van gewenste tijd op cultuur@kasteeldoornenburg.nl 
of  op 0610147054 .

Kasteel Doornenburg opent op 1 juni weer haar deuren

In lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus volgt Kasteel Doornenburg de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat Kasteel Doornenburg tot nader order de deuren moet sluiten. Het spijt ons u niet te kunnen verwelkomen en we hopen snel de poorten weer voor u te openen. Wanneer dat zal zijn communiceren wij via deze website en onze sociale media kanalen.