AFGELAST: Concert Hanneke Rouw, cello en Sophia Vasheruk, piano

AFGELAST: Concert Hanneke Rouw, cello en Sophia Vasheruk, piano

Wanneer:
13 maart 2021 @ 16:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2021-03-13T16:30:00+01:00
2021-03-13T16:45:00+01:00
Waar:
Kasteel Doornenburg
Kerkstraat 27
AFGELAST: Concert Hanneke Rouw, cello en Sophia Vasheruk, piano @ Kasteel Doornenburg

Hanneke Rouw, cello, en Sofia Vasheruk,  piano spelen op zondag 13 maart om 16.30 u werken van Beethoven en Shostakovich.

Sofia Vasheruk is op 14 mei 1988 geboren in Moskou. In 2003 studeerde ze aan het Chopin Muziek College in Moskou bij prof. Ksenia Knorre. Tijdens haar studie heeft Sofia deel genomen aan de International Piano Competition for Young Musicians 2004 in Enschede (Nederland) waar ze een derde prijs won. In 2007 heeft Sofia haar studie aan het Chopin College met cum laude diploma afgerond en werd ze uitgenodigd om verder te studeren in Nederland.
In 2009 speelde zij in de finale van het Nationaal Grachten Festival Concours in Amsterdam.
In hetzelfde jaar won Sofia de eerste prijs tijdens ‘Rhodes International Music Festival Competition’ in Griekenland.  In 2010 werd zij toegelaten tot Koningin Elizabeth wedstrijd in Brussel en bereikte daar de halve finale.
Sofia heeft ook een derde prijs gewonnen in YPF (Young Pianists Foundation) Concours in Amsterdam (November 2013). In 2014 studeerde Sofia  af van het Artez conservatorium met het diploma ”cum laude”.

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Ze heeft inspiratie opgedaan uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Steven Isserlis en Anner Bijlsma.
Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.
Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getourd met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev. Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke Rouw komend seizoen nogmaals op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland.

Kasteel Doornenburg opent op 1 juni weer haar deuren

In lijn met het landelijk beleid inzake het coronavirus volgt Kasteel Doornenburg de richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat Kasteel Doornenburg tot nader order de deuren moet sluiten. Het spijt ons u niet te kunnen verwelkomen en we hopen snel de poorten weer voor u te openen. Wanneer dat zal zijn communiceren wij via deze website en onze sociale media kanalen.