Wanneer:
  14 april 2019 @ 11:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
  2019-04-14T11:00:00+02:00
  2019-04-14T11:15:00+02:00
  Waar:
  Kasteel Doornenburg (Ridderzaal)
  Kerkstraat 27
  Doornenburg
  Kosten:
  €12,50, €7,50

  Ambrosia is er klaar voor: een concert in Kasteel Doornenburg! De zeskoppige vocal group heeft sinds de oprichting in maart 2018 al aardig wat stof doen opwaaien. In september ’18 deelden de zangers het podium met de Guus Tangelder Bigband in Luxor Live, in november werkten ze samen met Consensus Vocalis, en in december ontving Ambrosia een uitnodiging van het prestigieuze Aarhus Vocal Festival in Denemarken. Daar mag de groep in mei 2019 uitkomen als finalist, samen met vijf internationale topensembles.

  En nu maakt Ambrosia zich op voor zijn eerste grotere optreden, op zondag 14 april 2019 om 11u in de prachtige Ridderzaal van Kasteel Doornenburg. In een uur tijd nemen de zangers en zangeressen je mee door oorstrelend, opwindend a-cappellaland, afgewisseld met spannende solo’s, begeleid op piano door Christoph Mac-Carty. Laaf je aan de vocale godenspijs die Ambrosia heet!

  Reserveren via:

  Ambrosia a cappella

  Passie voor zang, een vat vol ervaring en honger naar kwaliteit; dat is wat de zes zangers en zangeressen van Ambrosia a cappella bindt. Van vocalist tot dirigent tot componist, iedereen heeft zijn eigen stevige wortels in de muziekpraktijk. En iedereen neemt zijn of haar eigen expertise mee, met een spannende muzikale mix als gevolg. Een uitdagend jazzstuk, mystieke klankpaletten, bekend popnummer in een onbekend jasje, improvisatie, vocal percussion; Ambrosia doet het allemaal. Ter verrijking van het muzikale palet zingen de leden individueel versterkt.

  De zangers

  Marko Maresch – zijn laagste noot is niet te meten – studeerde muziektechnologie in Utrecht, zong in verschillende toonaangevende a-capellagroepen en is zonder twijfel de meest begeerde bas van Nederland. Christoph Mac-Carty is behalve jazzpianist onder meer dirigent van het befaamde studentenkoor Dekoor close harmony, drievoudig winnaar van de World Choir Games. Alfred de Jonge doet met zijn hoge tonen menig sopraan verbleken. Hij volgde meerdere dirigentenopleidingen en voelt zich zowel in als vóór zanggroepen als een vis in het water. Pien Schneider is backing vocalist bij (inter)nationale artiesten als René Froger, Frans Bauer, The original voices of BZN en George Baker. Sinds 2008 is Pien hoofdvakdocent zang aan de Popacademie van het ArtEZ conservatorium. Met de groep D-licious Vocals bracht ze onlangs haar 2e cd uit. Elke Jansen werkt met en arrangeert/componeert voor koren en zanggroepen in alle soorten en maten, en is eindredacteur van ZINGmagazine. Als oprichter van het Arnhemse zangplatform Vocal Vibes organiseert en leidt ze vele uiteenlopende zangactiviteiten. Vera Westera rondde haar opleidingen zang tweemaal cum laude af en won meerdere vocale (jazz)prijzen. Als soliste werkt ze samen met formaties als Bik Bent Braam, de Guus Tangelder Bigband, de Groove Troopers en orkest de ereprijs.

  ( fotograaf Ans Dekkers)

  1 2 3 4 5 6