Vijftig jaar geleden was regisseur Paul Verhoeven met zijn crew veelvuldig op Kasteel Doornenburg voor opname van de tv-serie Floris. En nog steeds wordt de jeugdserie gewaardeerd. Door jong en oud.  Met de expositie Floris! neemt het Floriskasteel bezoekers mee naar filmlocaties waar Rutger Hauer en Jos Bergman (Sindala) gefilmd zijn. Een weekeind Floris op zaterdag 9 en zondag 10 november.

De Doornenburg heeft in de serie gefigureerd als Kasteel Oldenstein. De expositie is door het hele kasteel. De ridderzaal is ingericht met uniek beeldmateriaal. Zo laat het contract zien hoeveel guldens er voor de opname van 12 afleveringen zijn neergeteld.

In een aantal ruimtes wordt stilgestaan bij een filmscène. Opgeluisterd door onder andere met het originele zwaard van Floris van Rosemondt en de narrenstaf van Sindala,

In de Langeracktoren is de beroemde onderaardse vluchtgang te zien waar in de aflevering de Koperen Hond Sindala uit  tevoorschijn komt.

Op het binnenplein is het Garnizoen aanwezig. Er zijn demonstraties, muziek en middeleeuwse ambachten.

Beide dagen toegankelijk van 10.00 – 17.00 uur. Tickets 8,50 euro. Kinderen 4 t/m 12 jaar 5 euro. Online bestellen: https://www.flextickets.nl/event/50jaarfloris