foto van het kasteel

Vraag en Antwoord

Hoe kan ik het kasteel bezoeken?
U kunt het kasteel tijdens openingstijden bezoeken. De hoofdburcht kunt u middels een rondleiding met een van onze ervaren gidsen bezoeken. U kunt een rondleiding reserveren.

Zijn er kinderfeestjes mogelijk in Kasteel Doornenburg?
Ja! Er zijn rondleidingen voor diverse leeftijdsgroepen. 

Kun je trouwen in Kasteel Doornenburg?
Ja. In Kasteel Doornenburg kunt u trouwen, maar ook een feest geven. Op het binnenplein is een 16e eeuwse kapel en er zijn diverse fraaie zalen in het kasteel, waaronder de Ridderzaal en de Regentenkamer.

Is Kasteel Doornenburg toegankelijk voor mensen in een rolstoel?
Het kasteel is niet toegankelijk voor rolstoelen, de voorburcht wel. Er is een invalidentoilet aanwezig op de voorburcht.

Mogen huisdieren meegenomen worden?
Huisdieren zijn aangelijnd toegestaan op de voorburcht/terras, niet in het kasteel. Ook moet u honden/huisdieren aangelijnd meenemen tijdens het Ommetje Doornenburg.

Mogen fietsen meegenomen worden?
Op de voorburcht kunt u (beperkte ruimte) uw fiets stallen. Ook zijn er enkele plaatsen waar u uw accu kunt opladen. Er zijn diverse fietsroutes aanwezig maar u kunt ook gebruik maken van de knooppuntenroute.

Waar vind ik informatie voor een schoolopdracht?
Kasteel Doornenburg heeft informatie over de middeleeuwen. Informatie over de organisatie vindt u hier en in onze jaarverslagen. Voor algemene informatie over kastelen verwijzen wij u naar de Nederlandse Kastelenstichting.

Ik wil voor school filmen in het kasteel. Kan dat?
Het is toegestaan om foto- of filmopnames te maken voor eigen gebruik, mits je de overige bezoekers niet hindert. Er zijn gidsen aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Filmopnames voor commerciële en/of promotionele doelen zijn hiervan uitgesloten en dienen vooraf bij de organisatie bekend en afgesproken te zijn.

Ik wil een interview met iemand van de organisatie. Kan dat?
Wil je een interview met iemand van het museum? Stuur minstens twee weken van tevoren een e-mail met je vragen   info@kasteeldoornenburg.nl 

print
Nieuws:
Uw gift is nu NOG meer waard!
Door de nieuwe Geefwet is uw gift veel meer waard!
Lees verder
Agenda:
Ingrid van Thiel - Sluiter, Muziek van eigen bodem

Lees verder
Accordeon-orkest AVAZ, van Barok tot heden

Lees verder
Floris:
Kasteelmagazine Floris Lees verder